donderdag 3 maart 2016

Ons huis

7 jaar geleden woonden wij met z'n drieën in een twee-kamer appartement. De oudste sliep bij ons op de kamer, geen ideale situatie. Daar moest verandering in komen. 
We hadden op dat moment een huurhuis, en stonden heel laag in de lijst bij de verhuurder. Hierdoor was de kans op een ander huurhuis heel klein, dus zouden we erg lang moeten wachten.
De andere optie was een huis kopen. Maar beide net afgestudeerd en nog geen financiële zekerheid, ook geen ideale situatie. Uiteindelijk toch een huis gekocht. We hadden wel wat eisen m.b.t. ons huis. Maar ja wie niet.... We wilden in ieder geval een huis met veel oppervlakte, zodat we bij een eventuele gezinsuitbreiding niet weer zouden moeten verhuizen. 
Er waren op dat moment niet veel huizen in de verkoop, die ook nog eens paste binnen ons budget. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een huis waar veel aan moest gebeuren. De bewoner was een oudere man, die dit huis 30 jaar in zijn bezit heeft gehad en sinds de bouw in 1970 niets aan het huis heeft gedaan. 
We hebben hiervoor een hypotheek moeten nemen. Helaas niet genoeg eigen vermogen :). 
Toen was de hypotheekrente veel hoger dan nu, namelijk 5,5% voor ons. We hebben een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrije hypotheek. 
Sinds we hier wonen hebben we veel pech gehad met water. Twee keer overstroming vanuit de dakgoot en laatst nog doordat de afvoer van de badkamer zeer verouderd was. We zijn in de 7 jaar dat we hier wonen veel bezig met klussen die we al gedaan hadden. Gelukkig heeft onze verzekering alle drie de keren gedeeltelijk gedekt.....maar zoveel werk overnieuw, zucht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten